Minister Abiamofo verricht opening SPE-workshop

Minister Abiamofo verricht opening SPE-workshop

25-03-2022

Minister David Abiamofo van het ministerie van Natuurlijke Hulpbronnen heeft de Society of Petroleum Engineers workshop (SPE-workshop), georganiseerd door Staatsolie Maatschappij Suriname N.V., geopend. Dit tweedaags evenement met een internationaal karakter is op 23 maart van start gegaan.

Tijdens deze interactieve bijeenkomst is ter voorbereiding van de opkomst zijnde olie- en gasindustrie aan kennisuitwisseling gedaan en zijn strategieën uitgewerkt met Surinaamse als buitenlandse stakeholders. Ook zijn technologie, regelgeving en besluitvorming van overheidswege en het maatschappelijk middenveld in discussie meegenomen. Dit, met als doel een informatieplatform te bieden voor duurzame waardegroei in het Suriname-Guyana Offshore-bekken.

Onder andere zijn de kwesties milieu en veiligheid maar ook Local Content en Human Capital besproken. Volgens minister David Abiamofo heeft de workshop de potentie, bij te dragen aan het voorbereiden van jongeren op de toekomstige ontwikkelingen in de olie- en gas sector. Dit, door hun in staat te stellen, kennis, kunde en vaardigheden in de sector op te doen. De samenwerking met technische- en beroepsopleidingen is daarbij van eminent belang.

Voor wat de invulling van Local content betreft, vervult Staatsolie Hydrocarbon een toezichthoudende rol. De olie maatschappij fungeert daarbij als katalysator bij het stimuleren van de dienstverlening en productafname van lokale ondernemers op macroniveau. De bewindsman gaf in dit verband aan dat ook de facilitering van programma’s die momenteel in Guyana ontwikkeld worden, zullen worden verwelkomd.

De aanleiding van de gehouden workshop zijn de offshore-koolwaterstofvondsten van 2020 en 2021, welke Suriname in staat zullen stellen schone en goedkopere energie te kunnen produceren en distribueren.  

 

Foto credit: SPE Suriname. (2022, 26 maart). [Foto]. Facebook.