Newmont presenteert toekomstperspectieven aan minister David Abiamofo

Newmont presenteert toekomstperspectieven aan minister David Abiamofo

04-03-2021

Een delegatie van Newmont onder leiding van Shirley Sowma-Sumter, Sr. Director External Relations, heeft op 4 maart 2021 aan minister David Abiamofo van Natuurlijke Hulpbronnen een bezoek gebracht. Aanwezig waren ook Preciosa Simons, directeur van het directoraat Mijnbouw,  Angela Monorath, onderdirecteur Mijnbouw en het management. 

Tijdens deze meeting is door Paul Morley, Regional Exploration Director -Guiana Shield van Newmont een presentatie verzorgd waarbij is ingegaan op de toekomstperspectieven van de multinational op het gebied van goudwinning. Ook zijn de mogelijkheden op het gebied van uitbreiding van de activiteiten van Newmont met de leiding van het ministerie besproken.

Voor minister David Abiamofo is het in perspectief brengen van de wettelijke kaders in relatie tot concessionarissen van essentieel belang.  Ook het meenemen van leefgemeenschappen bij de voorbereiding is cruciaal. In dit verband is frequente en tijdige terugkoppeling met het ministerie nodig.  In dit kader zal vanuit de afdeling Community Engagement and Development van het ministerie conform de Free Prior and Informed Consent-regels (FPIC), de betrokkenheid met de gemeenschappen opgang worden gebracht. De NH-bewindsman gaf verder aan, vóór het continueren en versterken het partnerschap te zijn.