Elektrificatieproject Alfonsdorp gestart

Elektrificatieproject Alfonsdorp gestart

18-06-2021

In verband met de start van het elektrificatieproject te Alfonsdorp is een delegatie onder leiding van Vice-President Ronnie Brunswijk op vrijdag 18 juni 2021 naar het district Marowijne afgereisd. Onder de aanwezigen bevonden zich ook, de waarnemend directeur Energie van het ministerie van Natuurlijke Hulpbronnen (NH), Thelma Douglas, de President-commissaris van de N.V. Energiebedrijven Suriname (EBS), Leo Brunswijk, de Financieel directeur van de EBS, Ismanto Adna en andere functionarissen.

Middels het heien van de elektriciteitsmast is op ceremoniële wijze een begin gemaakt aan de opzet van het elektriciteitsnetwerk. Vice-President Ronnie Brunswijk gaf aan, de problemen waar de leefgemeenschappen van Marowijne mee kampen als geen ander te kennen. Stroomvoorziening in het gebied is een lang gekoesterde wens die nu in vervulling zal worden gebracht.

Volgens de waarnemend directeur Energie van NH, Thelma Douglas, heeft het ministerie van NH de belangrijke opdracht om Suriname volledig van water en energie te voorzien. Het laatste is van belang voor de ontwikkeling en maatschappelijke welvaart. De directeur benadrukt het recht van de bevolking op elektriciteit maar doet desondanks aan vooral de jeugd het verzoek om er positief gebruik van te maken. Het streven moet er volgens Douglas op gericht zijn om uit de achterstandspositie te geraken. Ter voorbereiding op de komst van de elektriciteit gaf zij de bewoners mee, de huisaansluitingen alvast zelf in orde te maken.

Binnen afzienbare periode zal de oplevering van dit elektrificatieproject een feit zijn. In dat kader zullen Alfonsdorp en omgeving vierentwintig uur per dag de beschikking over elektriciteit hebben.