Voorlichtingsmedewerkers verschaffen informatie aan studenten

Voorlichtingsmedewerkers verschaffen informatie aan studenten

20-02-2020

Eén van de primaire taken van de afdeling Voorlichting is om informatie te verschaffen aan studenten. Ter afronding van het vak, "Aspecten van de werking van de Surinaamse overheid", heeft Renate Peerwijk – Barron op 14 februari 2020 een bezoek gebracht aan de afdeling Voorlichting.

Volgens Peerwijk – Barron wordt het vak afgesloten met het maken van een werkstuk in groepsverband. Voor het team was het een uitdaging om een boeiend onderwerp te kiezen.
Uiteindelijk viel de keus op het ministerie van NH. Een ander aspect dat in het oog van de studenten sprong, was dat het ministerie de afgelopen 2 maanden positief belicht is geworden in de media. Hierdoor werd hun nieuwsgierigheid geprikkeld om meer over de huidige ontwikkelingen te weten te komen. De historie, het EITI-proces, de opzet van het Delfstoffen Instituut Suriname en de implementatie van het Change Management Programma zijn de onderwerpen die besproken zijn geworden.

Bij het geven van de informatie is gebruik gemaakt van naslagwerk en was er sprake van een goede interactie tussen de voorlichters en de belanghebbende. ‘De informatie is heel duidelijk overgebracht, waardoor ik ook andere punten heb aangekaart. Voor het eerst heb ik zo een proactieve Voorlichtingsafdeling meegemaakt’, legt de studente uit. Tot slot deed zij het voorstel om de informatie digitaal te archiveren, zodat de doelgroep sneller van informatie voorzien wordt en meerdere mensen op die manier bereikt worden. Renate Peerwijk-Barron is studente van de HBO-opleiding, Bestuurskunde en Overheidsmanagement.