Vertegenwoordigers IAMGOLD op kennismakingsbezoek bij minister David Abiamofo

Vertegenwoordigers IAMGOLD op kennismakingsbezoek bij minister David Abiamofo

21-09-2020

Een delegatie onder leiding van de Country Director, Sharmila Jadnanansingh van IAMGOLD Rosebel Gold Mine NV. (RGM), is bij de minister van Natuurlijke Hulpbronnen, David Abiamofo op kennismakingsbezoek geweest. Het bezoek is afgelegd op 25 augustus 2020.

Tijdens deze ontmoeting zijn diverse zaken besproken inzake de samenwerkingsrelatie tussen IAMGOLD en het Ministerie van Natuurlijke Hulpbronnen. De minister van NH wilde onder andere nader geïnformeerd worden over de wijze waarop de multinational omgaat met de Covid-19 situatie op de verschillende werklocaties, de opslag van ammoniumnitraat en de duurzame gemeenschapsprojecten van het bedrijf.
De bewindsman gaf IAMGOLD ook te kennen dat bij de formulering van het nieuw beleid de betrokkenheid van de plaatselijke bevolking als essentieel onderdeel zal worden meegenomen. In het kader hiervan zal Community Engagement and Development als een belangrijk element meegenomen worden in de structuur van het ministerie.
Tezamen met de lokale gemeenschappen zal aan duurzame ontwikkeling worden gewerkt van de woon- en leefomgevingen. Daarnaast zal de plaatselijke bevolking ook betrokken worden bij de besluitvorming inzake het verlenen van mijnbouwrechten; dit ter voorkoming van conflictsituaties.
Tijdens dit kennismakingsbezoek hebben de Executives van IAMGOLD in Canada middels een conference call met de minister gesproken. Beide partijen kijken uit naar de voortzetting van een goede samenwerkingsrelatie tussen de Regering van Suriname en de multinational.