Surinaamse geologen getraind in basisgeofysica en geologische kartering

Surinaamse geologen getraind in basisgeofysica en geologische kartering

10-02-2020

De regering van Suriname en Brazilië zijn een samenwerking aangegaan op het technisch vlak met het uiteindelijk doel: de geologie van de zuidelijke grens van beide landen te harmoniseren. Uit hoofde van deze samenwerking is de cursus, ‘Training van geologen uit Suriname in basisgeofysica en geologische kartering’, verzorgd. Dit vond plaats van 20 tot en met 30 januari 2020.

Aan deze training hebben vertegenwoordigers van: de Geologisch Mijnbouwkundige Dienst, Grassalco, Adekus, het Bauxiet Instituut Suriname alsook de studenten van het IBW deelgenomen. Tijdens de cursus is er een presentatie over de Geologische Dienst in Brazilie (CPRM), verzorgd. Ook zijn de diverse onderwerpen belicht zoals: het werken met Oasis Montaj software, theorie geologische kartering en het verwerken van monster informatie in

Geographic Information System (GIS). De training is verzorgd door Leda Fraga, geoloog CPRM, en Luiz Gustavo, hoofd geofysicus CPRM. De Surinaamse geologen zullen dit jaar nog in de gelegenheid gesteld worden om praktische kennis op te doen op het gebied van geologische kartering in Brazilië.