SEITI houdt presentatie EITI-rapport 2017 voor de media

SEITI houdt presentatie EITI-rapport 2017 voor de media

24-01-2020

In verband met het onlangs gepubliceerde Extractive Industries Transparency Initiative (EITI) rapport 2017, is er een presentatie verzorgd. Deze informatiebijeenkomst heeft in samenwerking met het Nationaal Secretariaat van de EITI Suriname (SEITI), de Multi Stakeholders Group (MSG), de onafhankelijke administrateur, BDO en het communicatiebureau, O’ Media Creative Worxx plaatsgevonden. Dit gebeurde op 23 januari 2020.

De presentatie was voornamelijk bedoeld om de media en de overige belanghebbenden te informeren over het verloop van het communicatieproces bij de samenstelling van het EITI-rapport 2017 en welke communicatiestrategieën er gehanteerd zullen worden om de diverse doelgroepen te bereiken. In dit rapport zijn de financiële, juridische en andere informatie over de aardolie- en de mijnbouwsector van ons land vervat. Voor de samenstelling is de BDO verantwoordelijk, dit in nauwe samenwerking met alle relevante stakeholders.

Ook is het rapport door de directeur van het ministerie van NH tevens voorzitter van de MSG, Dave Abeleven, uitgereikt aan minister Sergio Akiemboto en Iris Sandel namens de minister van Financiën. Het EITI- rapport handelend over het fiscaal jaar 2017, is na goedkeuring van MSG, vanaf 31 december 2019 toegankelijk voor het publiek. Het rapport is geplaatst op de Suriname EITI-website: http://eitisuriname.org/ en kan gedownload worden door belanghebbenden.