Moengotapoe eindelijk voorzien van schoon en veilig drinkwater

Moengotapoe eindelijk voorzien van schoon en veilig drinkwater

14-08-2020

Het ressort Moengotapoe is na jaren te zijn verstoken van stromend drinkwater aangesloten op het waternetwerk van de N.V. Surinaamsche Waterleiding Maatschappij (SWM). In dit kader heeft op 11 augustus 2020 de ceremoniële  ingebruikname van de eerste kraan plaatsgevonden.

Door vice-president, Ronny Brunswijk, is op feestelijke en traditionele wijze de kraan bij het gemeenschapshuis opengedraaid. Dit is gebeurd in de tegenwoordigheid van minister David Abiamofo van het ministerie van Natuurlijke Hulpbronnen (NH), zijn collega, Prahlad Sewdien van Landbouw Veeteelt en Visserij (LVV) en de SWM- directeur, Marlon Oosterling. Ook de districtscommissaris (dc) van Marowijne Noordoost, Freddy Daniel en kapitein Michel Poina van Moengotapoe hebben de plechtigheid bijgewoond.

 Volgens Abiamofo is het streven van de regering Santokhi – Brunswijk om alle mensen in Suriname van schoon en veilig drinkwater te voorzien. “This is just the beginning, we leave no one behind”,benadrukte de NH-bewindsman. Abiamofo bracht eveneens onder de aandacht van de aanwezigen dat het ministerie de verantwoording draagt om het beleid te ontwikkelen en de SWM belast is met de uitvoering. De SWM- directeur gaf te kennen dat, ondanks de vele uitdagingen er de afgelopen dagen heel hard gewerkt is om Moengotapoe op het distributienetwerk van de SWM aan te sluiten. Hij deed een beroep op de gemeenschap om te waken over het waterstation.

DC Daniel noemde de aansluiting van het water een heugelijk feit. De districtsvader feliciteerde de gemeenschap en is ervan overtuigd dat de bevolking nu wel de beschikking heeft over veilig en schoon drinkwater. Voor kapitein Poina is het grootste probleem van de gemeenschap aangepakt en beschreef hij dit moment als een ware opluchting. Met het waterproject Moengotapoe worden 1200 huishoudens van drinkwater voorzien. Behalve Moengotapoe en het naastgelegen Alfondsdorp zullen Sapikiesa kampoe alsook Solega kampoe aangesloten worden op het distributienetwerk.

Op een later te bepalen tijdstip is het de beurt van Adjoemakondre.