Ministerie van NH neemt COVID-19 maatregelen in acht

Ministerie van NH neemt COVID-19 maatregelen in acht

16-10-2020

In opdracht van de minister van Natuurlijke Hulpbronnen (NH), David Abiamofo, heeft het directieteam conform het COVID-19 Protocol de nodige maatregelen getroffen ter bescherming van het personeel en het publiek. Deze zijn onder andere het ontsmetten van de bezochte werklocaties door de NH-bewindsman en het verplicht vertoeven in thuisquarantaine van de minister en zijn managementteam.

In dit kader zijn de werkruimten van het Centraalkantoor NH, het Bauxiet Instituut Suriname (BIS) en de Commissie Ordening Kleinschalige Goudsector (OKGS) op vrijdag 16 oktober 2020 conform de aanwijzingen van het BOG ontsmet geworden. Wegens het gebrachte werkbezoek van de bewindsman aan het BIS en de OKGS de vorige week, is uit voorzorg het besluit genomen. Voornoemde afdelingen zijn vanwege ontsmettingswerkzaamheden dan ook gesloten.

Vooruitlopend op de test en de uitslag van de minister zijn op dinsdag 13 oktober jl. reeds enkele werkruimten ontsmet op het Centraal Kantoor. Voorts doet het directieteam de mededeling dat de minister en het team, dat met hem is afgereisd naar Pusugrunu vanaf 13 oktober in thuisquarantaine vertoeven. De leiding benadrukt verder dat de COVID-19 protocollen nauwlettend worden nagevolgd. Vanaf maandag 19 oktober a.s. zijn het Centraalkantoor NH, BIS en OGKS weer normaal open voor de medewerkers en het publiek.