Gepensioneerden en jubilarissen gehuldigd

Gepensioneerden en jubilarissen gehuldigd

11-02-2020

Gepensioneerden en jubilarissen gehuldigd

 De minister van Natuurlijke Hulpbronnen, Sergio Akiemboto, heeft in totaal 147 jubilarissen en gepensioneerden gehuldigd over de periode 2016 -2019. Het betreft ambtenaren en gepensioneerden van het ministerie, die 25, 30, 35 en 40 jaar trouw hun krachten hebben gegeven aan de overheid. Dit vond plaats op 29 januari 2020.

Voor de bewindsman was het een grote eer om de gehuldigden toe te spreken. Ook gaf hij een blijk van waardering voor hun persoonlijke toewijding en hun ijver. ‘Un’ no de in staat fu pai un baka fu a wroko san un verzet den afgelopen jari. Bij dit soort activiteiten proberen wij een gebaar te maken naar u toe voor uw inzet, uw committering, uw bijdrage, uw verbondenheid, uw wil en uw deskundigheid, die niet onopgemerkt zijn gebleven op het ministerie van Natuurlijke Hulpbronnen gedurende de afgelopen periode,’ legt de minister uit.

Volgens Akiemboto maakt hij liever geen onderscheid tussen de gepensioneerden en de ambtenaren die nog in dienst zijn, gezien het feit dat zij de kernwaarden gemeen hebben. ‘Het zou geen zin hebben om jullie gescheiden te houden maar als één te zien. Als we kijken naar de kernwaarden van duurzaamheid, loyaliteit, trouw en deskundigheid, zou u nooit 25 jaar en langer gediend hebben op dit ministerie,’ beweert de NH-topman.

De minister legde eveneens de nadruk op het fundament dat gelegd is en dat de geleverde bijdrage van onschatbare waarde is. ‘A basis san yu poti ben bun zodanig daarom mek’ den trawan di d’a ju baka, de instaat fu draai a ministerie disi. Ete wan lesi, un no man gi yu alasani baka, un no man pai yu fu a wroko san yu du, ma we gi yu grani,’ geeft Akiemboto aan. De gedecoreerden mochten een oorkonde, de gebruikelijke enveloppe met inhoud en een bloemstuk is ontvangst nemen. De sfeer werd opgevrolijkt door DJ Jomairo en de lachspieren van het publiek werden flink op de proef gesteld door de toneelgroep, A Sa Go. Het geheel werd afgesloten met een hapje en een drankje.