Minister Sergio Akiemboto is voorstander van gezonde leefstijl

Minister Sergio Akiemboto is voorstander van gezonde leefstijl

17-06-2019

De minister van NH, Sergio Akiemboto en enkele staf- en directieleden  hebben op zondag 9 juni 2019 deelgenomen aan het wielerevenement van de Indiase Ambassade. Ook zijn collega van Sport en Jeudzaken, Lalinie Gopal heeft meegedaan met deze activiteit. De 9,9 Km fietsentour is gehouden ter herdenking van de 150e geboortedag van Mahatma Gandhi met als doel een goede gezondheid te bevorderen en is wereldwijd gehouden. Volgens de NH-topman is wederom bij de laatst gehouden grootste democratische herverkiezingen van de Modi regering de visie van Mahatma Gandhi tot uiting gekomen.

Ook maakte Akiemboto gebruik van de gelegenheid om te confirmeren dat de Surinaamse Regering het initiatief van de Indiase regering voor een goede en gezonde leefstijl volledig ondersteunt. In dit kader omschreef Akiemboto de Surinaamse bevolking als de grootste natuurlijke hulpbron. ‘Zonder onze grootste natuurlijke hulpbron, het volk van Suriname, zullen wij ons niet kunnen verheffen tot een hoger niveau van sociaal welzijn. De regering Bouterse-Adhin is daarom volledig in lijn met de filosofie van Mahatma Gandhi, welke ons heeft geleerd dat de meest waardevolle natuurlijke hulpbron wij als samenleving hebben, onze mensen zijn en hun gezondheid.’

Voor de bewindsman was het een bijzondere eer om gezamenlijk op deze manier de geboorte van Mahatma Gandhi te herdenken, die door zijn prediking van een geweldloze samenleving een standaard heeft gezet om invloed op regeringen, gemeenschappen en individuen te kunnen uitoefenen. Akiemboto verduidelijkt ook dat niet vergeten moet worden om de lat voor een ieder hoog te leggen, als het gaat om zelfrespect, waardering en een goede gezondheid. De topman bracht eveneens onder de aandacht dat ruim 70 jaar na het heengaan van deze legende er wederom historie wordt geschreven.  Ondanks de verschillen in tijd, geografische ligging, cultuur en afstand, de wereld door deze evenementen zoals de fietsentour bij elkaar wordt gebracht.

De regering van Narindra Modi heeft dit jaar via al haar diplomatieke missies een reeks van evenementen over de hele wereld georganiseerd ter bevordering van een gezonde leefstijl.