Minister Akiemboto onthult naambord met nieuwe logo

Minister Akiemboto onthult naambord met nieuwe logo

10-01-2020

In verband met de afronding van het ‘Project Renovatie Centraalkantoor NH’,  is het naambord met nieuwe logo onthuld. De onthulling is gedaan door minister Sergio Akiemboto en de logo-ontwerper, Giovanni Kartopawiro. Dit vond plaats op 30 december 2019.

Dit logo moet meer herkenbaar- en duidelijkheid geven aan het ministerie en haar visie die niet alleen gericht is op de natuurlijke hulpbronnen, maar ook op de mensheid.

De eer om dit logo te ontwerpen viel te beurt aan Giovanni Kartopawiro, die werkzaam was op de afdeling Voorlichting NH. In het kader van het zestigjarig bestaan van het ministerie vond de lancering van het nieuwe logo plaats. Het herkenningsteken is op 18 oktober 2018 gepresenteerd aan de Surinaamse samenleving. Dit geschiedde tijdens de opening van de driedaagse expo met als thema: ‘toekomst, heden en verleden’.

Voor Giovanni was het een waargenoegen om deel te mogen nemen aan deze speciale gebeurtenis. ‘Na 60 jaar heeft NH een eigen logo en hiermee maak ik geschiedenis. Het heeft ongeveer een jaar geduurd om het logo te ontwerpen. Ik moest steeds het ontwerp bijschaven en verfijnen om de waarde van het ministerie in het logo te verwerken’, legt hij uit. Binnen dit project vielen ook de schilder, bouw- en herstelwerkzaamheden. Het project is gefinancierd door Yellow Star Minining  Company en uitgevoerd door aannemingsbedrijf, M.J. Soekroella. NV.