Kennismakingsbezoek Agence Française de Développement ( AFD) AFD informeert minister Akiemboto over status projecten

Kennismakingsbezoek Agence Française de Développement ( AFD) AFD informeert minister Akiemboto over status projecten

17-06-2019

In het kader van de samenwerking tussen de Agence Française de Développement ( AFD) en het ministerie van Natuurlijke Hulpbronnen,  heeft een delegatie van de AFD op dinsdag 11 juni 2019 een kennismakingsbezoek gebracht aan minister Sergio Akiemboto.

Het AFD-team bestond uit: director-Laurent Fakhoury, country manager-Thomas de Gubernatis, incoming resident representative-Milena Valbuena, en departing representative in Suriname-Gaelle Narayanassamy.

Tijdens dit bezoek is de nieuwe vertegenwoordiger van de AFD in Suriname aan het ministerie gepresenteerd.  Ook is van de gelegenheid gebruik gemaakt de Minister en zijn team te informeren over de status van de ontwikkelingsprojecten. Er is met name een update gegeven over de diverse projecten op het gebied van water en energie gepaard gaande met duurzame ontwikkeling voor de bevolking.

De bewindsman deed de toezegging aan de AFD en de nieuwe vertegenwoordiger in Suriname, de goede samenwerking te zullen continueren en waar nodig technische assistentie te verlenen.