ANA- missie bezoekt Suriname

ANA- missie bezoekt Suriname

21-10-2019

ANA- missie bezoekt Suriname

Een delegatie van ANA ( Agência Nacional de Águas) heeft in de periode 15-17 oktober 2019 een technisch bezoek gebracht aan het ministerie van Natuurlijke Hulpbronnen (NH).

Het doel van dit bezoek was om de verschillende stakeholders en hun rol bij het beheer van waterbronnen in Suriname te identificeren.

Voor deze missie is de heer Luciano Meneses Cardoso da Silva van ANA naar Suriname afgereisd.
De overige aanwezigen waren de vertegenwoordigers van de Braziliaanse ambassade, mevrouw Gisele Stienstra, de SWM en de ministeries van Volksgezondheid; Landbouw, veeteelt en visserij; Openbare Werken en Telecommunicatie en NH. De vergadering is geleid door de waarnemend directeur, de heer Marchiano Garson.

De ministeries van NH en Buitenlandse Suriname Zaken hebben namens Suriname op 5 april 2017 een overeenkomst getekend met Brazilië , vertegenwoordigd door ANA en de Braziliaanse samenwerkingsorganisatie, ABC. Met de ondertekening is uitvoering geven om het project "Institutionele capaciteitsopbouw voor de ontwikkeling van een nationale water resource management strategy in Suriname" te doen plaatsvinden.